Papelaan, Weesp

Papelaan, Weesp

L-vormig appartementengebouw van 3 tot 5 lagen.

De toetsing aan het Bouwbesluit (compartimentering, vluchten) is uitgevoerd en berekeningen van de brandoverslag (wbdbo) tussen de woningen (verticaal) en naar buurpercelen (horizontaal).

Amstelcampus Boerhaave, Amsterdam

 

Amstelcampus Boerhaave, Amsterdam

Appartementengebouw van 6 lagen met studentenwoningen.

Advisering brandwerendheid van de staalconstructie: berekening van de kritieke staaltemperatuur per onderdeel, beoordeling van de brandwerende bekleding in combinatie met de bouwkundige detaillering (opname in vloer, gevel, wand) en specifieke beoordeling van de Slimlinevloeren (opwarming van het plenum via de naden tussen de vloeren).

Århus, Woenselsestraat, Eindhoven

 

 Århus, Woenselsestraat, Eindhoven

Appartementengebouw van 5 lagen op een plint met winkels en een parkeergarage.

De toetsing aan het Bouwbesluit (compartimentering, vluchten) is uitgevoerd en berekeningen van de brandoverslag (wbdbo) tussen de woningen (verticaal) en de winkels (horizontaal).

Noorderlicht, Utrecht  

 

 Noorderlicht, Utrecht

Driehoekig appartementengebouw rondom een open binnenplaats met galerijen. Het gebouw heeft boven de plint op de begane grond 4 lagen met op de kop een toren van 17 lagen: http://borgheserealestate.nl/portfolio/opgeleverd-markant-nieuwbouwcomplex-het-noorderlicht-utrecht/.

Door Fire Safety Engineering van de mogelijke branden (met uitslaande vlammen) uit de woningen (20 verschillende typen) is de opwarming van de stalen kolommen van de galerijen beoordeeld. Doordat deze 1,6 m voor de gevels van de woningen staan kon aangetoond worden dat de opwarming zó beperkt is, dat de brandwerendheid van de staalconstructie voldoende is zonder aanvullende maatregelen.