Parkeerdek Pon, Amersfoort

Parkeerdek Pon, Amersfoort

Bij de uitbreiding van een parkeerdek is een beoordeling gemaakt van de brandwerendheid van de staalconstructie. In verband met gevel is de eis 30 minuten voor de liggers en kolommen op de hoofdassen.

De toepassing van Fire Safety Engineering volgens het natuurlijk brandconcept van een locale brand zorgde ervoor dat alle midden- en randliggers aan de eis voldoen zonder brandwerende maatregelen. Ze kunnen bovendien zonder brandwerende maatregelen het volledige brandscenario doorstaan. De kokerkolommen zijn voorzien van betonvulling.

 

Parkeergarage Kralingse Zoom, Rotterdam

Parkeergarage Kralingse Zoom, Rotterdam

Het aanvankelijke brandveiligheidsconcept van deze parkeergarage (zie architectonisch ontwerp) was een natuurlijke ventilatieconcept. Door enkele knelpunten én de problematiek van de kanaalplaten, is uiteindelijk voor een sprinkleroplossing gekozen. Met Fire Safety Engineering met een locaal, beperkt brandscenario kon aangetoond worden dat de 30 minuten brandwerende coating op de staalconstructie in staat is de volledige brandduur te doorstaan (geen bezwijken) én dat de glazen puien van de trappenhuizen op veilige wijze in een goedkopere variant konden worden uitgevoerd.